miércoles, 31 de enero de 2018

LA FORÇA DE BABEL


En aquesta primera entrada, vaig a fer un petit resum del documental La força de babel, ja que ho hem vist avui a classe. En aquest cas, ho he fet amb les meues companyes Ainhoa y Salomé.

El tema principal d'aquest documental es el plurilingüisme y la multiculturalitat, ja que, actualment, estan molt presents, tant a les escoles com a la vida quotidiana.

D'una banda, el plurilingüsme es la capacitat que pot tindre una persona o una comunitat d'expresar-sse en diverses llengües y, d'altra banda, la multiculturalitat es l'existència de diverses cultures convivint en un mateix espai.

Per tant, es pot dir que el multilingüisme es la torre de babel moderna, perquè una gran part de la societat actual utilitza més d'una llengua per a comunicar-se. D'aquesta manera, el multilingüisme aporta una sèrie de beneficis, com exemple:
CC0 Creative Commons

- Els nens obtenen millors resultats acadèmics si treballen en un entorn multilingüe.

- Les persones bilingües són millors en fer varies tasques a l'hora.

- Parlar diverses llengües favoreix la agilitat mental.

- El plurilingüisme suposa també una reserva cognitiva, es a dir, el cervell envelleix d'una manera més lenta.

En conclusió, no hi ha ninguna llengua més important que una altra, per això totes tenen el mateix valor i no s'ha de discriminar a cap d'elles. Sent així, el bilingüisme y la multiculturalitat han d'estar sempre presents, ja que són beneficioses en molts sentits, sobretot per als més petits.



No hay comentarios:

Publicar un comentario