viernes, 13 de abril de 2018

La competència lectora, una clau per a l’aprenentatge


Qué es la competència lectora?

És la capacitat d'un individu per a comprendre, emprar informació i reflexionar a partir de textos escrits, amb el fi d'aconseguir les seues metes individuals, desenvolupar els seus coneiximents i potencial personal, i participar en la societat.

Quin és el papel que juga la competència lectora en les diferents etapes educatives?

Al sistema educatiu actual, es proporciona una competència lectora de nivell mig, però algunes alumnes d'educació primària i secundària terminen aquestes dues etapes educatives amb un nivell de competència lectora minor de la que seria desitjable.

Un anàlisi minuciós del que fan els estudiants de secundària, batxillerat i universitat quan s'enfrenten a tasques d'aprenentatge que han d'utilitzar la lectura, ha descobrit que aquestos alumnes utilitzen els procediments d'una manera inadequada, ja que fan l'ús d'estratègies molt simples i lineals, a més de no tindre un control sobre el que s'ha llegit.

Quin és el papel de la educació infantil al desenvolupament de la competència lectora?

La educació infantil és fonamental per a l'adquisició de la competència lectora, ja que és la etapa en la qual s'asenten les bases del procés de lectoescritura; A més, aquesta etapa serà en la qual els xiquets aniràn comprenent el que lligen, disfruten amb la lectura, exploren i descobrixen el mon mitjançant aquesta eina. També comprendràn que aquesta és una eina que ens servirà per a comunicar-nos, aprendre i representar. Es per tot aquestes raons que és obligació dels mestres d'infantil transmetre als xiquets el gust per la lectura i el plaer que obtenim quan llegim un llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario